Lyden af vind – refleksion over menneske og vind

torpedo18

værk 010: Astrid Lomholt: Lyden af vind – refleksion over menneske og vind

Astrid Lomholt (DK):

AL er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi 2005. Hun beskæftiger sig i sin kunst med undersøgelser af soniske og visuelle rum. 
AL har haft adskillige udstillinger både internationalt som nationalt. Hun har udstillet på Gallery Nanda-kan i Saku City og i Danmark har hun bl.a. deltaget i Total Aktion på Museet for Samtidskunst i Roskilde med værket Ved at opdage lyden, forandres den.
AL har produceret lyd og video til eksperimenterende performances på Musikteateret Plex, og hun har opført adskillige støjkoncerter i samarbejde med lydkunstneren Tanja Schlander.

Lyden af vind – refleksion over vind og menneske:

Værket består af to kommunale broer og en drage. Den nye cykelgangbro på Islands Brygge, den gamle træbro på Christiania og en hjemmebygget sort kjoledrage. 
De to broer bliver først aktiveret ved at vinden når op over hastighed 6 på beaufort skalaen. Ved denne hastighed begynder broerne at synge i to forskellige toner. De kan ikke opleves samtidigt og skal iagttages i forhold til vindens hastighed. Det vil sige, at man skal registrere vindens hastighed, inden man bevæger sig ud på broen. Der er tre forskellige hastigheder i værket, og alle objekterne har hver deres tone.

Dragen blev sat op d. 31. oktober kl. 18.15 på Islands Brygge. Til eventen havde Astrid Lomholt inviteret trompetisten Anders Juhl Nielsen til at spille. 

Sådan finder du de to broer:
Christianiabroen:
Fra centrum af Christiania skal du gå ud til Stadsgraven og følge Mælkebøtten til du kommer til broen. Kommer du fra Amager siden skal du følge Syddyssen til du kommer til broen.
Bryggebroen:
Fra Vesterbro skal du gå forbi Fisketorvet og ud til Havneholm, her kan du se broen. Kommer du fra Islands Brygge, skal du gå langs med havnen eller følge Islands Brygge, til du kommer til to store siloer af beton, her kan du se broen.
Værkudførelse: indtil broerne forsvinder.

Scroll to Top