Grundtonen


“Grundtonen”
2009, stemmegaffel, stemmer

Over fire dage, har jeg indsamlet optagelser af stemmer i Gladsaxe, mens de efterligner grundtonen A. Deltagerne har imitere vibrationen fra en stemmegaffel (grundtone A, 440 Hz), som de lytter til. De har hver udført øvelsen tre gange.

Deltagerne vurderede tonen, Alt efter hvilken stemning jeg sætter dem i. Første gang de lytter til tonen, skal de imitere den som den er. Anden og tredje gang beder jeg deltagerne om at tænke på henholdsvis lykklige eller afmagt situationer. Bagefter skal de igen imitere tonen.

1. Objektiv

2. Lykkelig

3. Afmagt

Lyden af vind – refleksion over vind og menneske

http://www.torpedo18.dk/vaerkerne/bro/index.html

Lyden af vind – refleksion over vind og menneske:

Værket består af to kommunale broer og en drage. Den nye cykelgangbro på Islands Brygge, den gamle træbro på Christiania og en hjemmebygget sort kjoledrage. 
De to broer bliver først aktiveret ved at vinden når op over hastighed 6 på beaufort skalaen. Ved denne hastighed begynder broerne at synge i to forskellige toner. De kan ikke opleves samtidigt og skal iagttages i forhold til vindens hastighed. Det vil sige, at man skal registrere vindens hastighed, inden man bevæger sig ud på broen. Der er tre forskellige hastigheder i værket, og alle objekterne har hver deres tone.

Dragen blev sat op d. 31. oktober kl. 18.15 på Islands Brygge. Til eventen havde Astrid Lomholt inviteret trompetisten Anders Juhl Nielsen til at spille. 

Sådan finder du de to broer:
Christianiabroen:
Fra centrum af Christiania skal du gå ud til Stadsgraven og følge Mælkebøtten til du kommer til broen. Kommer du fra Amager siden skal du følge Syddyssen til du kommer til broen.
Bryggebroen:
Fra Vesterbro skal du gå forbi Fisketorvet og ud til Havneholm, her kan du se broen. Kommer du fra Islands Brygge, skal du gå langs med havnen eller følge Islands Brygge, til du kommer til to store siloer af beton, her kan du se broen.
Værkudførelse: indtil broerne forsvinder.

Spor 14, lydværkudgivelse til LARM

cover til lydudgivelse

Larm Festival: Astrid Lomholt – Track 1,
Lydkunst, Lydværket er en undersøgelse af strukture i rytmisk by billede.
Lyt til nummeret på spotify her

Spor 14

SweetNoise Koncert

sweet NOISE 2005

Koncert og lydværk i udgivelse til Lydfestivallen LARM 2005,
Koncerten blev spillet i et samarbejde med Sweet Noise. Vi er tre kvinder som alle arbejder med lyd og ord. Sweet Noise er  Tanja Schlander, Astrid Lomholt og  Cibo.Spaces in between

Soundart performance

movement art festival, draw your own square, and listen to the others.

everybody was making there own squares and writings.